10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:02

Controverse privind linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Când va fi finalizată

spot_img

Organizarea Euro 2020 este în impas. Un obiectiv impus de UEFA ridică mari probleme. Este vorba despre calea ferată care ar urma să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni şi care a provocat nemulţumiri majore din partea proprietarilor care locuiesc pe traseul pe care ar trebui construită linia.

Şinele nu doar că ar trece prin curţile localnicilor, dar ar putea afecta şi siguranţa traficului aerian, iar una dintre pistele aeroportului ar trebui să fie mutată câteva sute de metri mai departe. Surse din aviaţie vorbesc de cel puţin 400 de metri. Proiectul presupune construirea unei căi ferate peste Drumul Naţional 1, până în parcarea Terminalului Sosiri. Doar că linia ar trece chiar pe lângă Pista 1, informează Antena 3.

Mai mult, trenurile ar trece foarte aproape de zeci de case de pe traseu. Despăgubirile pe care proprietarii ar trebui să le primească nu îi mulţumesc pentru că, spun ei, zgomotul provocat de trecerea trenurilor ar fi insuportabil.

CFR Infrastructură menţionează, însă, într-un comunicat, că noua construție nu va afecta nici proprietățile și nici accesul la acestea.

Linia care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă este una dintre cerințele impuse autorităţilor pentru ca România să poată găzdui meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal din vara lui 2020.

Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este luna august 2020.