1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 5:05
No menu items!

Controversatele tuneluri cu dezinfectanți sunt ocolite de elevii suceveni

spot_img

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că elevii care participă în această perioadă la pregătirea pentru examenele naţionale nu sunt obligaţi să treacă prin tunelurile de dezinfecţie montate la intrările în unităţile şcolare, transmite Agerpres.

El a spus că aceste tuneluri de dezinfecţie au fost achiziţionate de Primăria Suceava la solicitarea directorilor de şcoli, fiind o recomandare în acest sens în ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei.

În urma discuţiilor cu directorii de şcoli şi la solicitările dumnealor, Primăria Suceava a dotat aceste şcoli cu 25 de termometre non-contact şi 25 de tuneluri de dezinfecţie. Văd că sunt discuţii pe această temă. La majoritatea şcolilor din mediul urban s-au montat aceste tuneluri. Ele sunt indicate în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei (…) Eu spun în felul următor: dacă sunt copii care nu vor să treacă prin aceste tuneluri, nu este niciun fel de problemă. Dacă sunt copii care au alergii, nu e niciun fel de problemă. Noi le-am pus la solicitarea directorilor de şcoli. Cei care vor să treacă, trec, cei care nu, mă refer la copii în mod special, nu este niciun fel de problemă, pot să-l ocolească în aşa fel încât să nu fie niciun fel de problemă”, a spus Lungu.

El a precizat că primăria a alocat şcolilor 1,5 milioane de lei pentru a asigura materialele, pentru a plăti utilităţile, pentru a plăti furnizorii care au făcut dezinfecţie şi se fac eforturi financiare în continuare, iar şcolile au obligaţia şi răspund de buna organizare a circuitelor, respectarea suprafeţei de 4 mp de elev, doi metri distanţare fizică, a circuitelor de intrare şi ieşire, astfel încât să nu se intersecteze elevii care vin cu cei care pleacă, şi dezinfecţia în sălile de clasă.

Începând de ieri (marţi n.r.) sunt medici repartizaţi pe unităţile de învăţământ la fiecare şcoală. Aceşti medici iau temperatura, fac trierea epidemiologică la intrarea în şcoli şi, de asemenea, supraveghează celelalte etape privind siguranţa la noul coronavirus”, a mai spus Lungu.

În toate şcolile redeschise pentru elevii de ani terminali au existat 30 de cazuri la nivel naţional în care a fost depășită temperatura 37,3ºC la intrarea în unitatea de învăţământ, pe 2 iunie, potrivit lui Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar (FNAP-IP), citat de edupedu.ro.