29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:37

Controlorii de trafic rutier și-au luat mașini de sute de mii de euro

spot_img

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a găsit o modalitate de cheltuire a banilor publici: a plătit peste 340.000 de euro pentru achiziția a 10 mașini tip „jeep”

ISCTR_SZ

Conducerea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier,  organismul tehnic care verifică respectarea reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, cheltuiește anual sute de mii de euro pe chirii, consumabile, mașini, întreținerea autovehiculelor întreținere deplasări și bilete de avion.

Luna trecută, oficialii ISCTR au achitat 10 facturi, în valoare totală de aproximativ 1,48 milioane de lei, pentru furnizarea a 10 autoutilitare Mitsubishi. Conform informațiilor postate pe site-ul ISCTR, fiecare autovehicul a costat 148.710 de lei. Cele 10 facturi au fost depuse la ISCTR în data de 2 aprilie, iar în zilele de 3 și 5 aprilie oficialii ISCTR au plătit în total 1,48 milioane de lei firmei  MIT Motors International. Potrivit anunțului de licitație, contractul a fost bătut în cuie la sfârșitul anului trecut și „prevede achiziționarea unui număr de 10 autoutilitare 4 x 4, cu cabină dublă și benă, utilizate pentru controlul în trafic pe perioada iernii și pentru intervenții în situații grele  foarte grele alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență”.

Surse din cadrul ISCTR ne-au explicat că autoutilitarele 4×4 au fost achiziționate pentru transportul cântarelor și aparaturii. „În parcul auto al ISCTR sunt autovehicule marca Opel Astra, Insignia și microbuze Ford”, ne-au spus surse citate.

Pe site-ul firmei Mit Motors International, singurele modele de autoutoutilitare 4 x 4, cu cabină dublă și benă sunt modelele de Mitsubishi L200. Pe piața auto, un astfel de model, fabricat anul trecut, cu un rulaj de aproximativ 16.000 km, costă sub 21.000 de euro.

Mitsubishi L200

În 2013, ISCTR a cumpărat o flotă de autovehicule Opel Astra Caravan cu un preț de circa 15.000 de euro.

Cei aproximativ 400 de angajați ai ISCTR au nevoie și de consumabile, de aproximativ 20.000 de euro. În primele trei luni ale anului, ISCTR a plătit peste 82.000 de lei pentru consumabile, cartușe și repararea imprimantelor.

Ștefan Etveș