22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:46
No menu items!

Control Schengen. Experții europeni vin să verifice frontierele României

spot_img

Control Schengen în România săptămâna viitoare. Experții Comisiei Europene se vor afla, luni și marți, la frontierele țării noastre, dar și la București. Guvernele statelor Uniunii Europene vor vota în luna decembrie dacă România și Bulgaria vor fi primite în spațiul Schengen, după 11 ani de amânări.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că, săptămâna viitoare, urmează vizita experţilor din statele membre.

”Vor face vizite şi verificări la sediile unor subunităţi ale Ministerului de Interne, vor face vizite şi verificări în teren, în frontieră. Vor avea sesiuni de  întrebări şi răspunsuri cu personalul MAI privind aplicarea aquisului Schengen, despre cunoaşterea legislaţiei, a procedurilor Schengen”, a declarat Lucian Bode, joi seară, la Digi 24.

Și Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, vineri, că o echipă de experţi europeni, sub coordonarea Comisiei Europene, va evalua activitatea serviciilor veterinare din punctele de trecere a frontierei Stamora Moraviţa şi Aeroportul Henri Coandă.

”În perioada 9-12 octombrie 2022, o echipă de experţi ai statelor membre sub coordonarea Comisiei Europene vor face vor face o vizită în judeţul Timiş şi în municipiul Bucureşti. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face parte din instituţiile, care vor fi evaluate pentru modul în care implementează noile piese din acquis-ul Schengen”, a transmis ANSVSA.

Guvernele statelor Uniunii Europene vor vota în luna decembrie dacă România și Bulgaria vor fi primite în spațiul Schengen, după 11 ani de amânări. Întrebat joi despre posibilitatea unui decizii favorabile, președintele Klaus Iohannis a spus că „există această posibilitate, dar garanția nu există încă”.

                                                                                                                  Adina Silav