26.1 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 15:44
No menu items!

Control la Administrația Fondului pentru Mediu după ce programul „Casa verde” a eșuat. Tanczos Barna: „Este inacceptabil”

spot_img

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat, miercuri seară, că modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a gestionat lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil. „Nu există nicio scuză”, a transmis ministrul care a precizat că a dispus un control la AFM.

Modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea de astăzi a programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil! Nu există nicio scuză pentru felul impardonabil în care s-au derulat lucrurile şi nici pentru tratamentul la care au fost supuşi astăzi sute de agenţi economici şi mii de cetăţeni. AFM este o instituţie aflată în coordonarea MMAP şi, în calitate de ministru, am dispus un control asupra derulării acestui program. Scuzele nu sunt suficiente”, a transmis, miercuri seară, ministrul Mediului.  

Tanczos Barna a precizat că a cerut conducerii AFM ca, până joi dimineaţă, să prezinte o soluţie în vederea modului în care vor fi depuse şi evaluate dosarele pregătite, astfel munca depusă să nu fie irosită. 

„Da, este inacceptabil modul în care s-a derulat astăzi lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sistemul nostru informatic nu a făcut faţă, deşi am fost asiguraţi de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare. În momentul de faţă lucrăm la o soluţie viabilă cu privire la modul în care vor fi depuse dosarele pregătite”, a transmis, la rândul său, preşedintele AFM, Fülöp Lóránd. El a arătat că se iau măsuri ca „eforturile depuse în încercarea de înscriere a beneficiarilor să nu fie irosite”.