5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:40
No menu items!

Controale ale poliției la băncile din Capitală

spot_img

Controale ale poliției la toate băncile din Bucureşti

Poliţiştii bucureșteni au declanşat, joi, o amplă acţiune de verificare a sistemelor de pază de la mai multe sucursale ale unităţilor bancare din Bucureşti. Controalele ar urma să se încheie vineri.

Potrivit Poliției Capitalei, la verificări participă, sub coordonarea directă a conducerii Poliţiei Capitalei, toţi poliţiştii bucureşteni specializaţi în sisteme de pază, precum şi toţi poliţiştii de proximitate care sunt de serviciu joi și vineri.

Acţiunea vine ca urmare a celor două jafuri comise luna aceasta în Bucureşti, care au vizat sucursale ale băncii Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei şi Şoseaua Pipera.

Potrivit poliţiştilor, sunt evaluate măsurile de securitate care privesc protecţia, manipularea şi transportul de bani, în aşa fel încât riscurile legate de producerea unor jafuri să fie mult reduse. “Controlul vizează sucursale ale tuturor celor 40 de bănci care funcţionează în Bucureşti. Acestea au, în total, în Capitală, 1.050 de sucursale, însă joi şi vineri vor fi verificate doar acele unităţi care, din punctul nostru de vedere, prezintă un factor de risc mai ridicat”, au explicat oficiali ai Poliţiei Capitalei.

R.D.