Contribuțiile de asigurări sociale, reduse cel târziu la 1 ianuarie

Anunțul a fost făcut marți de premierul Victor Ponta, care a avansat acest termen pentru situația în care președintele Traian Băsescu va ataca actul normativ la Curtea Constituțională

CCR_SZ (2)

Contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse la angajator cel mai târziu la 1 ianuarie dacă preşedintele Traian Băsescu atacă proiectul de lege la Curtea Constituţională, a estimat marți premierul Victor Ponta.

Pe mine mă interesează un singur lucru, ca de la 1 octombrie, sau eventual, dacă domnia sa (Traian Băsescu – n.r.) atacă la Curtea Constituţională, de la 1 ianuarie cel mai târziu, să avem reducerea fiscalităţii muncii.

Victor Ponta
premier

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele fie va retrimite proiectul în Parlament, unde va fi votat din nou în luna septembrie, fie va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR), caz în care preşedintele trebuie întrebat dacă reducerea CAS va mai fi aplicată din octombrie.

Întrebat dacă va ataca la CCR legea de reducere a CAS, Traian Băsescu a declarat că “rămâne de văzut” şi că vrea să aibă o discuţie şi cu mediul de afaceri, arătând că aşteaptă de la ministrul finanţelor un document în care să precizeze sub semnătură de unde vor veni veniturile suplimentare.

Guvernul a aprobat în iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator, de la 1 octombrie. Ulterior, proiectul a fost adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

R.D.

NICIUN COMENTARIU