35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 16:24

Contre în Guvern. Ministrul Sănătații vrea agenție pentru infrastructură în Sănătate, Cîțu habar n-are

spot_img

Premierul Florin Cîţu şi ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă au făcut, vineri, declaraţii contradictorii despre Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate. În timp ce premierul afirmă că nu s-a ajuns la un acord în coaliţie, Mihăilă susţine că proiectul face parte din Programul de guvernare, negociat în coaliţie.

Întrebat, vineri, despre crearea unei agenţii care să gestioneze spitalele regionale, premierul Florin Cîţu a precizat că nu s-a ajuns încă la un acord în coaliţie în acest sens.

“Această soluţie nu a fost încă… a fost discutată în coaliţia de guvernare, nu a fost aprobată în coaliţia de guvernare, deci nu am cum să o susţin în acest moment. Este o decizie pe care trebuie să o luăm în coaliţie, împreună cu preşedinţii de partid”, a spus Cîțu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat însă că Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate este un proiect care este prevăzut în Programul de guvernare, negociat în coaliţie.

”Dacă pentru partenerii de coaliţie există întrebări sau dubii legate de obiectivele, modul de funcţionare şi de finanţare al acestei agenţii, le răspund cu plăcere”, a spus ministrul.

Mihăilă a menționat că este nevoie de personal specializat – ingineri, arhitecţi – care să fie dedicaţi acestor proiecte de infrastructură spitalicească,

Înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura în Sănătate este, însă, contestată chiar din interiorul USR PLUS.

Deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că nu este de acord cu înfiinţarea acestei structuri: ”Nu sunt de acord cu înfiinţarea unei noi agenţii la nivelul Ministerului Sănătăţii sau a Guvernului României! Fără o consultare prealabilă cu grupul de deputaţi şi senatori USR PLUS din Comisiile de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, doamna ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă a decis să anunţe înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Investiţii în Infrastructura de Sănătate. Nu voi vota în Parlamentul României o asemenea ordonanţă care umflă aparatul birocratic al statului roman. De astăzi, echipa Ministerului Sănătăţii şi-a pierdut sprijinul meu politic datorită lipsei de reforme structurale din ultimele 6 luni”.