28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:25
No menu items!

Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, aprobat de Senat

spot_img

Senatul României a aprobat, marți, în calitate de cameră decizională, contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași. Acesta are o valoare de 250 de milioane de euro.

City managerul Iașului, Petru Movilă a anunțat, că Ministerul Sănătății este desemnat responsabil în privința implementării acestui proiect.

„Ministerul Sănătății este desemnat responsabil cu implementarea acestui proiect. Primăria Municipiului Iași are responsabilitatea finanțării și realizarii căilor de acces și a utilităților corespunzatoare-apă, canal, gaz și energie electrică, precum și alte avize și autorizații necesare acestui proiect foarte important”, a transmis Petru Movilă.

Primăria municipiului Iași are responsabilitatea finanțării și realizării căilor de acces și a rețelelor de utilități: apă, canalizare, gaz și energie electrică. Se estimează că la începutul anului 2023 va începe construcția efectivă.

”Senatul României a aprobat legea prin care este validat împrumutul realizat de Guvernul României pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, împrumut în valoare de 250 de milioane de euro semnat cu Banca Europeană de Investiții.

Din punct de vedere legal este încheiată toată procedura de aprobare a acestor bani. Ministerul Sănătății este instituția din România care implementează acest proiect în parteneriat cu Primăria municipiului Iași.

Ministerul Sănătății asigură finanțarea integrală pentru construcția și dotarea Spitalului Regional de Urgență Iași, iar Primăria municipiului Iași are responsabilitatea de a asigura căile de acces spre Spitalul Regional, utilitățile necesare funcționării si ne referim la apă, canal, energie electrică și gaz și, de asemenea, toate avizele și autorizațiile necesare construirii și funcționării acestui spital”, a declarat Petru Movilă.