3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 5:57
No menu items!

Contrabandist la 15 ani, prins la volanul unei mașini

spot_img

contrabanda-tigari

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost prins, luni, de poliţiştii de frontieră maramureşeni, în timp ce conducea o maşină în care s-a descoperit o cantitate importantă de ţigări de contrabandă de producţie ucraineană.

Potrivit Poliției de Frontieră, în timpul unei acţiuni pentru combaterea traficului ilegal cu ţigări, poliţiştii de frontieră de la Valea Vişeului au oprit pentru control, în localitatea Petrova (judeţul Maramureş), un autoturism Volkswagen, în care se aflau doi tineri. La controlul documentelor, poliţiştii au constatat că şoferul maşinii are 15 ani, iar pasagerul din dreapta este, la rândul său, un adolescent în vârstă de 16 ani.

Mașina, care-i aparţine unui bărbat din judeţul Maramureş, a fost verificată, fiind descoperite 500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse într-un loc special amenajat în portbagaj, precum şi în aripa stânga spate.

La audieri, cei doi adolescenţi au dat declaraţii contradictorii, iar părinţii acestora au susținut în fața anchetatorilor că nu ştiau cu ce se ocupă cei doi, ei crezând că sunt la şcoală.

Cei doi adolescenţi sunt cercetaţi penal pentru contrabandă, iar cel aflat la volan, şi pentru conducere fără permis.

Și mașina, şi ţigările au fost confiscate.

R.D.