0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 5:49
No menu items!

Contrabandist de țigări, reținut de polițiștii de frontieră

spot_img

contrabanda-tigari

Un cetăţean ucrainean care trecea Tisa cu ţigări de contrabandă din Ucraina, în costum de scafandru, a fost prins, în noaptea de joi spre vineri, de poliţiştii de frontieră. Anchetatorii au recuperat aproape 40.000 de pachete de ţigări.

Vineri, în jurul orei 3.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au observat în apropierea frontierei, mai multe persoane care transportau către România colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui bărbat, cetăţeanul ucrainean Vasile C., de 21 de ani, domiciliat în Ucraina, echipat într-un costum de neopren (scafandru) pentru a trece mai uşor ţigările prin apa rece a râului Tisa.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării în comun a cercetărilor.

La faţa locului, au fost descoperite 72 de colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 39.880 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 357.300 de lei.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au descoperit, abandonate, în apropierea frontierei de stat 14 colete ce conţineau 6.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 62.000 de lei.

R.D.