3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 6:31
No menu items!

Contrabandiști de țigări suceveni reținuți cu focuri de armă

spot_img

Poliţiştii de frontieră suceveni au folosit armamentul din dotare, în cadrul unei acţiuni de combatere a traficului ilegal cu ţigări, din zona de competenţă, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical, pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina – Suceava au observat în apropierea frontierei de stat un autoturism lângă care se aflau mai multe persoane care aveau asupra lor colete voluminoase. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă pentru identificarea bărbaților. Deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor prin voce, încercând să fugă, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, opt focuri de armă în plan vertical.Nu au existat răniţi, trei persoane fiind reţinute.

Din primele verificări s-a stabilit că acestea sunt cetăţeni români, Dănuţ C., Marcel G. şi Romică G., cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, domiciliaţi în judeţul Suceava.

În apropierea mașinii au fost descoperite 14 colete, iar în autoturism încă patru, ce conţineau cantitatea de 8.988 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova, în valoare de 88.000 lei. Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar pe numele persoanelor reţinute poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat. De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.