28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 14:44
No menu items!

Continental România: Ne-am propus să angajăm peste 1.500 de oameni în următoarele luni

spot_img

Compania va inaugura în acest an un centru de cercetare-dezvoltare la Sibiu

conti2

Producătorul de componente auto Continental intrenționează să angajeze peste 1.500 de persoane în următoarele luni în unitățile de producție din România, a afirmat vineri Christian von Albrichsfeld, director general al Continental România.

Acesta a făcut declarația cu ocazia aniversării a zece ani de la deschiderea primei investiții, la Sibiu. Cu acest prilej, a fost inaugurată structura unei noi clădiri cu o suprafață totală de 7.000 mp și cu un laborator de peste 1.000 mp, pentru activități de cercetare-dezvoltare.

În cei zece ani, Continental a investit 830 de milioane de euro și a ajuns la o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de euro în 2013, cu 13.000 de angajați.

Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, toate cele cinci divizii ale Grupului fiind reprezentate în România. De asemenea, compania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

”Ne-am propus să angajăm mai mult de 1.500 de oameni în următoarele luni în România și sunt bucuros să văd că avem condiții excelente de lucru în noua și moderna clădire din Sibiu. Faptul că avem atât producție cât și cercetare și dezvoltare în aceeași locație este un avantaj mare pentru clienții noștri, dar și pentru echipele care dezvoltă și fabrică produsele noastre. Suntem mândri de echipa noastră de peste 13.000 de angajați în România și abia așteptăm să le urăm bun venit unor noi angajați în Sibiu, Timișoara, Brașov, Carei, Nadab și Iași”

Christian von Albrichsfeld
Head of Country Continental Romania

Continental Automotive Systems Sibiu produce produce peste două milioane de unități electronice de control pentru industria auto, printre care sisteme inteligente de frânare și asistență la conducere, module electronice de control al scaunelor, ușilor și airbagurilor, sau unități electronice de control pentru transmisie.

La Sibiu, compania contribuie la dezvoltarea forței de muncă, prin cursuri tehnice acreditate și prin parteneriate cu Universitatea Lucian Blaga și cu liceele de profil tehnic.

La nivel mondial, Continental are o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro (2013), și 182.000 de angajaţi în 49 de ţări.

V.B.