17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:58

Continental România anunță că va face peste 1.000 de noi angajări în 2016

spot_img

Producătorul de componente auto Continental România a anunțat că se așteaptă să angajeze peste 1.000 de persoane în plus în 2016, în contextul unei evoluții pozitive a afacerilor.

În prezent, Continental România are 16.500 de angajați în centrele de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi în unităţile de producţie din Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei. În 2015, compania a adus 1.500 de angajați noi, potrivit unui comunicat de presă.

”În acest an avem poziţii deschise atât pentru muncitori, cât şi pentru absolvenţii de facultate  și inginerii cu experienţă în domeniul automotive și software, pe care vrem să îi angajăm în centrele de cercetare şi dezvoltare şi în fabricile din ţară. Vom continua să primim în echipă proaspeţi absolvenţi de şcoală profesională pe care îi angajăm în unităţile de producţie. În condiţiile în care piaţa se dezvoltă în aceeaşi direcţie, ne aşteptăm să creştem cu peste 1.000 de persoane şi în acest an”, a afirmat Anica Stoica, directorul de personal în cadrul Continental România.

Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România, a afirmat că investițiile de anul trecut s-au ridicat la peste 130 de milioane de euro.

”Această sumă a fost cheltuită pe tehnologie de vârf, pe clădiri noi şi software. Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil. Echipa AUTOSAR din România dezvoltă platforme software pentru clienţi importanţi din întreaga lume. O gamă largă de maşini este echipată cu anvelope produse în România şi cu produse ContiTech România, precum curele de transmisie, sisteme de ventilaţie, ţevi de aer condiţionat şi furtunuri pentru turbocompresoare”, a spus von Albrichsfeld.

Investițiile totale ale grupului german din România, în perioada 1999-2015, sunt de 1,13 miliarde de euro.

V.B.