3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:20
No menu items!

Continental angajează 1.000 de persoane în România. Vezi cum se face recrutarea

spot_img

conti2

Compania germană Continental a anunțat marți că va angaja aproximativ 1.000 de persoane la unitățile de producție din România în acest an.

”Cei 1.000 de noi membri ai echipei Continental România vor putea alege locația pe care și-o doresc: Timișoara, Sibiu, Iași, Brașov, Nădab sau Carei, în specializările: inginer software, hardware sau mecanic, tehnicieni, electricieni, operatori de linie sau mecanici de întreținere”, se arată într-un comunicat al companiei.

Procesul de recrutare se va derula printr-o aplicație de pe site-ul firmei.

La nivel internațional, numărul de angajați va crește cu 7.000, până la 185.000, la sfârșitul anului. În 2013, Continental a creat 1.500 de locuri de muncă în România.

Elke Strathmann, directorul de Resurse Umane la nivel de concern, a afirmat că, în ultimii ani, compania și-a extins poziţionarea atât din punct de vedere geografic, cât şi a produselor.

”În acest fel, importanţa managementului bazat pe aptitudini şi dezvoltarea culturală au crescut în continuare în mod corespunzător. Noi reacţionăm în consecinţă”, a afirmat Elke Strathmann.

Din cele 1.000 posturi disponibile în România în 2014, jumătate vizează absolvenții facultăților tehnice: automatică, calculatoare, electronică, telecomunicații, electrotehnică și mecanică, potrivit lui Christian von Albrichsfeld, directorul pentru cercetare și dezvoltare pentru România.

”Pentru posturile deschise în unitățile de producție, pregătim personalul în cadrul fiecărei unități și ne bazăm acum și pe prima generație care va absolvi Școala Profesională, să își înceapă activitatea”, a afirmat von Albrichsfeld.

Continental a înregistrat o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 33,3 miliarde de euro în 2013, fiind printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Compania produce sisteme de frânare, sisteme şi componente de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule și anvelope.

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România, cu 13.000 de angajaţi la sfârșitul anului trecur.

Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Compania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

 Vlad Bârleanu