6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 22:53
No menu items!

Continental a inaugurat o clădire de 7.000 mp la Sibiu, pentru activitățile R&D

spot_img

În următorii ani, planurile companiei indică angajarea a 1.500 de oameni, pentru cele cinci divizii

conti2

Continental Sibiu, filială a corporației din domeniul auto Continental, a anunțat luni inaugurarea unei noi clădiri pentru activitățile de cercetare și dezvoltare (R&D – research/development) ale companiei.

Clădirea are două etaje și o suprafață de 7.000 mp – laboratoare pe mai mult de 1.000 mp și spații de birouri pentru 400 de ingineri. Lucrările au început în martie 2014 și au fost finalizate în luna octombrie, iar investiția a fost de 6,5 milioane de euro. Împreună cu noua construcție, locația Continental se întinde acum pe o suprafață de peste 12.000 mp.

Liviu Bălan, coordonator R&D Sibiu, a declarat că angajații companiei sunt implicați în proiecte globale, iar clienții sunt producătorii de top din industria auto, potrivit unui comunicat al companiei.

Christian von Albrichsfeld, directorul de cercetare și dezvoltare al Continental România, spune că, în ultimii ani, numărul de angajați din R&D a crescut cu 1.000 de persoane anual, iar acum sunt 4.000 de angajați în locațiile Iași, Sibiu și Timișoara.

”Această extindere subliniază importanța Sibiului pentru activitățile noastre din România și ne oferă posibilitatea de a crește în continuare în acest loc”, a afirmat von Albrichsfeld.

Continental deține în Sibiu și o fabrică cu patru module de producție unde sunt fabricate unități electronice de control pentru industria auto. Aproximativ 3.000 de angajați lucrează pentru Continental Sibiu.

Continental, una dintre primele companii străine care au inaugurat o afacere în Sibiu, a anunțat că va continua dezvoltarea în ceea ce privește volumul și va extinde activitățile în inginerie atât în R&D, cât și în producție.

Următorul proiect, după finalizarea noii clădiri, vizează construirea unui nou modul de producție, cel de-al cincilea, și implicit extinderea capacitatății de producție, a declarat Sami Krimi, General Manager al Continental Automotive Systems Sibiu.

Continental are activități în România prin toate cele cinci divizii: Chassis&Safety, Interior, Powertrain, anvelope şi ContiTech, are 13.300 de angajați și urmează să angajeze alte 1.500 de persoane în următorii ani.

Compania deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz, și este partener al unui joint-venture în Slatina. Totalul investițiilor în România este de peste 830 de milioane de euro.