Contele Kalnoky apără România în fața britanicilor

Foto: Daily Telegraph
Foto: Daily Telegraph

Contele Tibor Kalnoky, unul dintre prietenii prințului Charles, s-a arătat deranjat de atacurile la adresa României în scandalul cărnii de cal. El a spus, pentru Daily Telegraph, că aceste acuze denotă ipocrizie și au fost alimentate de altă informație greșită, aceea privind invazia Marii Britanii, după 2014, de către români și bulgari.

“Nu este deja tipic faptul ca atunci când ai un scandal în care este implicat numele României toată lumea să arate cu degetul spre Româniași să spună că suntem vinovați când de fapt vinovații sunt cei ce acuză?”, a declarat contele pentru The Daily Telegraph.

“Vinovații sunt în Franța și în Occident. Ei sunt cei ce au comandat carne de cal și cu bună știință au amestecat-o cu alte produse”, a adăugat Tibor Kalnoky.

De asemenea, contele Kalnoky a spus că temerile privind valul de imigranți arată că este o conjuctură defavorabilă României.

“Este foarte ușor să scrii ceva rău despre România și asta este exact ceea ce se face acum. Povestea cu carnea de cal a aprut imediat după scandalul legat de deschiderea granițelor Marii Britanii pentru români. Este o situație scandaloasă, din punctul nostru de vedere, în primul rând pentru că toți românii care au dorit să plece în Marea Britanie au făcut-o deja”, a precizat contele. E.S.

NICIUN COMENTARIU