17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:39

Contabila Spitalului “Victor Babeș” din Capitală, arestată pentru 415 fapte de delapidare și fals

spot_img

Contabila șefă a Spitalului "Victor Babeș" din Capitală, arestată pentru 415 fapte de delapidare și fals

Contabila şefă a Spitalului “Victor Babeş” din Capitală, Anişoara Bărbulescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3. Ea este acuzată de comiterea a 415 infracțiuni de delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Parchetul General, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au cerut instanţei arestarea preventivă a Anişoarei Bărbulescu, sub acuzațiile de delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 de fapte) şi uz de fals (156 de fapte).

Magistraţii Judecătoriei Sector 3 Bucureşti au admis marţi cererea anchetatorilor şi au decis să emită un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele contabilei. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă, anchetatorii arată că, în perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului Financiar Contabil al unui spital din Bucureşti, Anişoara Bărbulescu şi-ar fi însuşit din veniturile instituţiei, în mod repetat, 672.416 lei, prin două modalităţi. Astfel, pe de o parte, femeia nu ar fi depus integral  banii care i-au fost predați de casier la trezorerie în contul spitalului, iar pe de altă parte ar fi ridicat  bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

“Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele CEC”, au subliniat procurorii. Imediat după ce spitalul a început verificările în acest caz, Anişoara Bărbulescu a vândut toate bunurile imobile pe care le deţinea, respectiv două terenuri şi două apartamente, “îngreunând astfel posibilităţile de recuperare a prejudiciului”, au mai arătat procurorii în referat.

R.D.