9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 20:38
No menu items!

Consumatorii de alcool vor fi nevoiți să-și plătească tratamentul dacă ajung la spital

spot_img

alcool

Proiectul de lege privind obligarea celor care beau peste măsură și ajung la spital să plătească costul tratamentului sau să efectueze, ulterior, muncă în folosul comunității va ajunge din nou pe masa parlamentarilor. Deputatul Tudor Ciuhodaru nu renunță la a-i obliga pe prietenii lui Bahus să-și achite plăcerile, dacă tot beneficiază de ajutorul medicilor după ce fac excese.

Majoritatea acestora, susține Ciuhodaru, medic de profesie, nici măcar nu sunt asigurați, astfel că tratamentul lor este susținut de ceilalți, care își plătesc la zi contribuțiile (costurile care decurg din tratamentul medical, la care se adaugă costurile pentru deplasarea ambulanței și a poliției – chemată frecvent să intervină în astfel de situații).

Potrivit deputatului, să pui pe picioare un consumator de alcool care ajunge la Urgență poate să coste și câteva mii de euro, dacă se ajunge cu tratamentul și în Terapie Intensivă.

Potrivit actului normativ pe care parlamentarul intenționează să-l redepună la Parlament, cei care beau prea mult ar urma să fie obligați să plătească între 1.000 și 4.000 de lei sau, dacă nu-și pot permite să achite această sumă, să efectueze între 100 și 400 de ore muncă în folosul comunității.

Ciuhodaru s-a hotărât să-și susțină din nou proiectul ziele acestea, pentru că excesele au fost la ordinea zilei de 8 și 9 martie, când oamenii au sărbătorit Ziua Femeii și apoi cele 40 de pahare.

 Excesele etanolice crează din nou probleme atunci când vorbim de tradiția celor 40 de pahare. Valorile alcoolemiilor de peste 290 mg%, chiar și la pacientele petrecărețe de 67 de ani, fac parte din patologia ,,sezonieră” de 8 și 9 martie. După ce am analizat timp de cinci ani cazurile de etilism acut ce au necesitat tratament de urgență de Ziua Femeii ( 8  martie ) si de ziua ,,celor 40 de pahare “ (9 martie) pot spune că femeile ajung la spital în urma excesului etanolic de ziua bărbaților, iar bărbații de ziua femeilor, iar pacienții care necesită măsuri de Terapie Intensivă sunt de două ori mai frecvent din mediul rural și fără ocupație.

Tudor Ciuhodaru

deputat

Tudor Ciuhodaru le recomandă celor care au fost prietenii lui Bahus zilele acestea, în care sfinții, dulciurile si paharele pline au fost incluse în regimul alimentar, o perioadă de detoxifiere în care fructele și legumele, salata, ceaiurile și sucurile de fructe să reintre în meniul zilnic.

Nicoleta Vera