4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:15
No menu items!

Consulul onorific al României în El Salvador, asasinat în locuinţa sa din capitala ţării

spot_img

Consulul onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost găsit mort în locuinţa sa din capitala ţării, au anunţat autorităţile, citate de agenția Reuters.

Potrivit Reuters, care citează un purtător de cuvânt al poliției, victima a fost găsită legată cu un căluş la gură în locuinţa sa dintr-o zonă selectă a oraşului, iar investigaţiile continuă.

Biroul procurorului general a anunţat pe Twitter, potrivit Mediafax, că decesul este investigat drept crimă, fără a oferi alte detalii.

Ministerul de Externe din El Salvador a anunţat că Salume, un cetăţean salvatorian, era singurul reprezentant diplomatic al României din ţară, iar ambasada României din Mexic a confirmat acest lucru.

Aceasta este pentru a doua oară în acesta an când un diplomat este asasinat în El Salvador. Pe 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador a fost găsit mort în maşina sa.

O creştere bruscă a nivelului de violenţă criminală în El Salvador în ultimii doi ani a ridicat rata omuciderilor pentru această ţară deasupra celei din Honduras, care era statul cu unde erau comise cele mai multe crime din lume.

R.D.