7.7 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 20:13
No menu items!

Consulul onorific al Madagascarului: Radu Mazăre poate fi extrădat oricând

spot_img

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre ar putea fi extrădat oricând și nu va primi azi politic în Madagascar, a precizat consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, pentru Antena 3.

Potrivit consulului, în Madagascar nu există noțiunea de azil politic. “Nu a venit la noi ca să ceară o viză, nici nu a venit personal la ambasadă. A trimis pe cineva, o prietenă a dumnealui, cu un dosar la ambasada de la Roma, ca să ceară o viză de expatriere. Aviz politic în Madagascar nu există! (…)Este un cadru juridic între Franța și Madagascar, care s-a extins la nivelul UE. România poate să acționeze niște legi ca să poată trimite cererea de aducere”, a precizat consulul. 

Pe 30 decembrie, Radu Mazăre l-a informat pe polițistul în fața căruia trebuia să se prezinte pentru controlul judiciar că se află în Madagascar și face demersuri pentru a obține azil politic. Poliția Română preciza, la acea dată, că Mazăre nu avea interdicție de a părăsi România. 

Și fratele primarului Constanței, fostul senator Alexandru Mazăre, se află tot în Madagascar. Anunțul a fost făcut, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), de avocatul acestuia. 

Luni, la ÎCCJ, era programat un nou termen într-un dosar în care fraţii Mazăre sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu construirea de locuinţe sociale în campusul “Henri Coandă” din Constanţa.

R.D.