7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:35

Consultații online la Salvare: Un medic oferă sfaturi bucureștenilor în spațiul virtual

spot_img

Consultații online la Salvare: Un medic oferă sfaturi bucureștenilor în spațiul virtual

Un serviciu de consultații online a fost lansat, în premieră, de către medicii de la Salvarea București, în speranța că în acest mod va scădea numărul celor care se prezintă inutil la camerele de gardă. Un medic va oferi, în spațiul virtual, în permanență sfaturi pacienților.

Medicul de gardă poate recomanda, în funcție de afecțiune, un tratament sau poate îndruma pacientul către o instituție specializată.

Suntem într-o perioadă de testare acum, testăm accesul, testăm modul de primire de informaţii suplimentare. De exemplu, dacă ai un telefon mobil şi ai o leziune pe care e greu să o explici medicului, poţi să-i faci o fotografie şi să o trimiţi medicului să o vadă”, a declarat doctorul Cristian Grasu, directorul medical al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Astfel, medicii de la Ambulanță vor să reducă numărul persoanelor care sună la 112, cu toate că nu au o problemă urgentă.

Pe site-ul Societății de Salvare, www.assb.ro, se găsește pe bara de sus un link către chatul medical. Prin intermediul acestui portal, un medic va răspunde întrebărilor pacienților.

A.V.