9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:29
No menu items!

Construcții ilegale în Parcul Herăstrău. Dosar penal și percheziții la trei firme

spot_img

Polițiștii fac, miercuri, mai multe percheziții în București și în Ilfov într-un dosar vizând construirea unor imobile fără autorizație, în zonă protejată, cu regim de monument istoric. Reprezentanții a trei firme implicate în construcția a două localuri în Parcul Herăstrău, în zonă protejată, vor fi audiați, iar procurorii au emis o ordonanță de oprire a lucrărilor.

Ancheta vizează efectuarea de lucrări de demolare și construire fără autorizație, pe raza Parcului Regele Mihai I Herăstrău, ce figurează ca monument istoric și beneficiază de grad maxim de protecție conform legii. Locația este situată pe Șoseaua Nordului, chiar după Ambasada Chinei, și este îngrădită cu gard tip plasă de construcții.

Beneficiarii acestor construcții ar fi fost, potrivit surselor judiciare din anchetă, Tuya Restaurant și MHZT Investiții, ai căror acționari și administratori figurează și la alte localuri de fițe din Capitală. Proprietarii ar fi fost somați să oprească lucrările, mai ales că o parte din teren este în administrarea ALPAB de la Primăria Capitalei, dar pentru că nu s-au conformat, s-a întocmit dosar penal.