6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 0:46
No menu items!

Construcția autostrăzilor va fi gestionată de ministrul marilor proiecte, Dan Șova

spot_img

Construcția autostrăzilor va fi gestionată de Dan Șova

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că CNADNR – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale – a fost trecută în subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Șova.

În perioada imediat următoare urmează să fie începute procedurile juridice prin care atribuţiile companiei să fie delimitate. „Ministrul Dan Şova se va ocupa de marile proiecte, inclusiv de autostrăzi, iar la Ministerul Transporturilor vor rămâne drumurile naţionale”, a spus Dragnea.

El a precizat că separarea atribuţiilor CNADNR nu va presupune şi reacreditarea companiei la nivel european, deoarece autoritatea de management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport va rămâne la ministerul de resort.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, coordonat de ministrul delegat Dan Şova, a fost autorizat de Guvern să ceară în Adunarea Generală a Acţionarilor a CNADNR divizarea societăţii în două noi companii naţionale, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Compania Naţională de Drumuri.

Compania Naţională de Autostrăzi va funcţiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Naţională de Drumuri Naţionale va fi organizată sub autoritatea Ministerului Transporturilor. O.D.