7.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 7:26
No menu items!

Constantin: Vă e rușine cu domnii Fuia și Tabără?

spot_img

Constantin ministru

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a pus moţiunea simplă pe tema Agriculturii pe seama apropierii alegerilor parlamentare. El și-a exprimat nedumerirea că PDL a inițiat moțiunea în condițiile în care tocmai doi membri ai partidului au avut, acum două săptămâni, cuvinte de laudă la adresa strategiei adoptate de MADR, chiar în timpul audierilor din comisiile de specialitate.

Daniel Constantin i-a întrebat pe inițiatorii moțiunii „Dăunătorii USL distrug agricultura” de ce l-au pus pe Gheorghe Tinel (fost șef al Corpului de control din MADR) să citească documentul, și nu pe foștii miniștrii PDL ai agriculturii, Valeriu Tabără sau Stelian Fuia. „În sală se află doi foşti miniştri pe care i-aţi susţinut. Vă e ruşine cu domnii Fuia şi Tabără, cu ce au făcut sau poate v-au spus că nu au nimic de reproşat actualei conduceri?”, a întrebat retoric Daniel Constantin în plenul Camerei.

Ministrul agriculturii a spus că PDL acuză în moțiune de fapt propriile abuzuri și erori, fiind introdusă la cinci luni de la finalul mandatului. El a arătat că în cele cinci luni de când a preluat mandatul, ministerul a înregistrat progrese, Agricultura fiind o prioritate. „Agricultura nu a reprezentat pentru miniştrii PDL, pentru premierii PDL, o prioritate. Se vede în bugetul adoptat din 2008 pentru Agricultură, diminuat constant de la an la an. În 2012 ministrul Tabără a fost de acord cu cel mai mic buget avut de minister. Acum e pentru prima dată când bugetul cunoaşte o creştere semnificativă la rectificare. E vorba de 100 de milioane de Euro care vor fi alocaţi agriculturii la recitificarea bugetară de la sfârşitul acestei luni„, a spus Constantin.

„Prin această alocare bugetară ne îndeplinim obligaţiile faţă de fermieri. Fermierii primesc un nivel de sprijin maxim admis de către Comisia Europeană. Bugetul pe 2012 nu avea alocare bugetară decât până în luna mai”, a precizat Daniel Constantin.

Citește și Dan Voiculescu, obsesia PDL