1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:42
No menu items!

Constantin Stroe: Radu Vasile a fost magistral la privatizarea companiei Dacia

spot_img

Constantin Stroe: Radu Vasile a fost magistral la privatizarea companiei Dacia

Constantin Stroe, vicepreședinte al companiei Dacia Renault, a afirmat că fostul premier Radu Vasile a avut un ”merit incontestabil” în privatizarea din 1999 a producătorului de automobile.

Stroe a relatat pentru Sursa Zilei că Radu Vasile a avut un rol decisiv în obținerea avizelor de la miniștrii din subordinea sa, în condițiile în care era o prudență excesivă, din cauza eșecurilor statului român din privatizările anterioare.

Fosta firmă de stat, condusă de Stroe, s-a aflat în contact cu Renault încă din vara anului 1997, încercând reluarea parteneriatului și salvarea locurilor de muncă. Un alt moment decisiv a fost vizita fostului prim-ministru la Paris, din toamna anului 1998, relatată în autobiografia ”Cursă pe contrasens”.

”La Paris, a jucat un rol magistral, mi-a depășit așteptările. S-a dezbrăcat de haina de prim-ministru, s-a purtat ca un om normal, hotărât să facă treabă. Vizita asta a rupt orice reținere care ar mai fi fost posibilă. În cazul Dacia, a avut un curaj teribil”, a afirmat Stroe.

Radu Vasile a fost prim-ministru în perioada aprilie 1998 – decembrie 1999, propus de PNȚCD.

Vlad Bârleanu

foto: argesplus.ro