11.3 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 0:40
No menu items!

Constantin Nicolescu are un nou dosar de corupţie

spot_img

Constantin Nicolescu

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a venit, astăzi, la DNA Pitești, pentru a-i fi prezentate acuzațiile în dosarul privind construcţia podului de la Căteasca. Nicolescu a fost însoțit la sediul DNA de avocații săi, dar și de un medic din cadrul Spitalului Județean Argeș.

Președintele CJ Argeș este acuzat că a deturnat fonduri PHARE de peste 1,2 milioane de euro împreună cu alte 11 persoane,pentru construcția podului de la Căteasca.

“Am luat cunoștință de acuzațiile din acest nou dosar. Am semnat și așteptăm mai departe să urmeze procedurile de rigoare“, a spus Nicolescu.

“Eu știu că am lucrat corect. Am respectat procedurile și legea. Am făcut ceea ce trebuia să fac acolo și sper să se vadă în final că tot ceea ce s-a făcut este în interes public și s-a respectat procedura“, a mai spus Nicolescu.

El a mai fost chemat la sediul DNA Piteşti  și în data de 11 septembrie la pentru a i se prezenta învinuirile în noul dosar de corupţie însă atunci i s-a făcut rău în timpul audierilor şi a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Piteşti, fiind diagnosticat cu sindrom coronarian acut. Apoi a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, timp de o săptămână.

La acea dată, DNA a anunţat că a început urmărirea penală față de preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi folosire de documente false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Nicolescu este urmărit penal, alături de alte 11 persoane, pentru fraude cu fonduri PHARE de peste 1,2 milioane de euro, în cazul construcţiei podului de la Căteasca.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată într-un alt dosar, de către procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În acest caz, în 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău la Tribunalul Argeş, fiind, apoi supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.