10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:03

Constanța și Valu lui Traian, învăluite în miros de fecale. “Măcar știm că nu avem Covid”

spot_img

De patru zile o bună parte dintre locuitorii Constanței și ai localității Valu lui Traian suportă un miros greu de fecale. Sesizările curg necontenit, însă inspectorii Gărzii de Mediu nu au găsit deocamdată sursa poluării. Ei spun că în mod sigur s-a împrăștiat bălegar pe un câmp agricol. Localnicii, mai în glumă, mai în serios spun că atâta timp cât miros, sigur nu au Covid.

De câteva zile, în Constanţa şi în comuuna alăturată Valu lui Traian, trebuie să închizi geamurile şi să eviţi să ieşi afară din cauza unui puternic miros de fecale, greu de suportat. Autorităţile nu găsesc sursa poluării bănuind că e vorba despre fertilizarea agricolă cu bălegar a câmpurilor extravilane.

Sâmbătă seara, povestesc localnicii, în tot oraşul Constanţa a mirosit a fecale, apoi duhoarea a ajuns în Valu lui Traian, la 10 kilometri de oraş.

Au fost zeci de apeluri la 112, dar autoritățile, în frunte cu Garda de Mediu nu au identificat sursa mirosului.

Garda de Mediu Constanța anunță printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook că amenzile sunt drastice.

“Începând de sâmbătă seara a fost sesizat miros neplacut în doua zone din Constanța și pe bd I C Bratianu înspre localitatea Valu lui Traian. Imediat s-a deplasat echipa de permanenta. Echipa de control a sesizat în zona de la intrare în oraș dinspre Valu lui Traian miros de gunoi de grajd. Sursa posibila a mirosurilor ar putea fi împrăștierea gunoiului de grajd pe solele agricole.

La verificarile în teren au participat și reprezentanții Politiei Locale Constanța și Valu lui Traian pentru identificarea sursei generatoare de disconfort olfactiv.

Pana la stabilirea exacta a sursei mirosului, atragem atenția persoanelor fizice sau juridice care nu iau masuri de diminuare sau de stopare a surselor generatoare de disconfort olfactiv, ca pot fi sancționate contravențional cu amenda cuprinsa între 7 500-15 000 lei pentru persoanele fizice sau între 50 000-100 000 lei pentru persoanele juridice”, scrie Garda de Mediu Constanța pe Facebook.

                                                                                             Cora Dumitrescu