4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:10
No menu items!

CONSTANȚA Străzi inundate din cauza ploii. Autoritățile au amplasat diguri gonflabile

spot_img

ploi-inundatii-constanta

Zeci de străzi din municipiul Constanța au fost inundate luni din cauza ploii torențiale, autoritățile locale intervenind cu echipe pentru curățarea sistemelor de canalizare, precum și pentru amplasarea de diguri gonflabile și saci cu nisip în zonele unde există riscul inundării imobilelor.

Până în prezent, la dispeceratul Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța au fost primite 23 de sesizări de la cetățeni cu privire la inundarea străzilor.

Purtătorul de cuvânt al regiei, Irina Oprea, a informat, printr-un comunicat remis presei, că s-au primit reclamații de la abonați din cartierele Palas—străzile Fragilor, Moților, Aurel Vlaicu, zona centrală—străzile I.G. Duca, Călărași, Ștefan cel Mare, zona industrială și cartierul Coiciu.

“Echipele de intervenție au răspuns la toate aceste solicitări și toate sunt în curs de rezolvare”, a afirmat reprezentanta RAJA, menționând că în cadrul comandamentului pentru situații de urgență activat la nivelul instituției acționează 44 de echipe de intervenție care sunt dotate cu 22 de utilaje, vidanje și cu 24 de pompe de mare putere.

“Încă de aseară echipele de intervenție au acționat în toate zonele sensibile, predispuse la inundații în cazul unor precipitații abundente căzute într-o perioadă scurtă de timp”, a precizat Irina Oprea, subliniind, totodată, că nu s-au înregistrat probleme deosebite la nivelul sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în nicio localitate din județul Constanța.

Viceprimarul Constanței Gabriel Stan a informat că membrii comandamentului pentru situații de urgență instituit de către municipalitate au decis, luni, amplasarea de diguri gonflabile și saci cu nisip în zonele din oraș cele mai afectate de precipitații: bulevardul 1 Mai—Biserica Sfânta Maria, în zona km 5—pe străzile Dragoslavelor și Onești, zonele Pod Butelii, Dacia și Tomis III—Parc Tăbăcărie.

Jandarmii și reprezentanți ai administrației locale amplasează în zonele vulnerabile și pun la dispoziția cetățenilor peste 1.000 de saci cu nisip.

Hidrologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de inundații pentru județele Constanța și Tulcea.

R.D.