-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 23:04
No menu items!

Constanța: Consultații gratuite pentru mii de femei, printr-un proiect derulat de Spitalul “Isis”

spot_img

Constanța: Consultații gratuite pentru mii de femei, printr-un proiect derulat de Spitalul "Isis"
foto: sanatate.cugetliber.ro

Mii de femei vor putea beneficia de consultații ginecologice și oncologice gratuite la Spitalul “Isis” din Constanța, în cadrul unui proiect în valoare de 40.000 de dolari, obținut de unitatea medicală.

Proiectul proiectul Spitalului “Isis” – “Prețuiește femeia! Învinge cancerul! Salvează viața!” a fost selectat de finanțator, compania Avon România, dintre alte 40 de campanii sociale pentru femei intrate în competiția de proiecte, fiind recompensat și cu cel mai valoros premiu, valoarea totală a granturilor oferite fiind de 100.000 de dolari.

Potrivit reprezentanților spitalului privat, prin respectivul proiect unitatea medicală își propune creșterea accesibilității la serviciile specifice de prevenție, screening, detectare timpurie a cancerului de sân, tratament și reinserție socială pentru femeile din județul Constanta, prin inițierea unei campanii care va asigura gratuitatea tuturor acestor servicii în cadrul secțiilor de ginecologie și oncologie ale spitalului.

Totodată, este vizată elaborarea și implementarea de programe și activități în vederea conștientizării, educării și a creșterii ratei de screening și prevenție în rândul tuturor femeilor, prin educare și informare corectă cu privire la aceste aspecte.

Coordonatorul proiectului, managerul Spitalului “Isis”, dr. Mohamed Zaher, a menționat că obiectivele urmărite sunt asigurarea gratuită, pentru circa 3.000 de femei din grupul țintă, a serviciilor specifice de screening și depistare în domeniul cancerului la sân (examinarea clinică a sânilor, ecografii mamare, teste avansate de diagnostic în cazul rezultatelor ce prezintă suspiciune sau a cazurilor ce prezintă factori de risc evidențiați – analize medicale de laborator, investigații RMN, CT) pe durata derulării programului, precum și asigurarea tratamentului, a spitalizării și a consilierii psihologice gratuite pentru 5.000 de femei cu cancer la sân depistat și confirmat în cursul derulării proiectului.

“Proiectul de sănătate se adresează tuturor categoriilor de femei din județul Constanța aparținând grupei de vârsta 20 ani – 64 ani, indiferent de profesie, religie, stare materială, stare civilă etc și vizează accesul gratuit al acestora la educație medicală preventivă”, a spus managerul spitalului.

A.V.