2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:06
No menu items!

Consiliul NATO-Rusia s-ar putea întruni după o pauză de doi ani și jumătate

spot_img

Consiliul NATO-Rusia s-ar putea reuni în ianuarie, pentru prima oară după doi ani și jumătate de pauză, au anunțat reprezentanți ai organizației, sâmbătă. 

Un oficial al NATO a confirmat că secretarul general a organizaţiei, Jens Stoltenberg, a decis că convoace o reuniune a acestui consiliu pe 12 ianuarie şi că alianţa se află în contact cu Rusia în legătură cu această posibilitate, conform Agerpres.

Diplomația rusă a confirmat că a primit propunerea, însă a spus că aceasta mai este încă analizată, fiind necesare clarificări cu privire la format şi la agendă.

„Însă noi suntem deschişi dialogului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, potrivit agenţiei de presă TASS.

Comasarea de trupe ale Rusiei lângă frontiera cu Ucraina stârneşte de câteva săptămâni îngrijorare în cadrul comunităţii internaţionale. Rusia a cerut „garanţii de securitate” din partea Occidentului, care să includă garanţia fermă că Ucraina nu va adera la NATO. Alianţa Atlanticului de Nord a respins cererea Rusiei, însă Jens Stoltenberg a reiterat de mai multe ori că doreşte să discute asupra problemelor în cadrul Consiliului NATO-Rusia.

                                                                                                                   Adina Silav