8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 9:10

Consiliul Naţional al Rectorilor s-a retras din organizaţia lui Cumpănaşu

spot_img

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care reunește rectorii tuturor universităților din România, a anunțat, duminică, că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR),condusă de Alexandru Cumpănașu.

În comunicatul semnat de Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și rector al Universității de Științe Agronomice, se arată că prin decizia luată se doreşte păstrarea universităților ”în afara jocului politic”.

“Am fost alături in proiectul „Coaliția Națională pentru Modernizarea României” (CNMR) pentru că am crezut și credem că, împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari și mai angajați în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiți sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR.(…) Mulțumim CNMR pentru colaborarea avută, însă dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic! Suspendarea noastră este fermă, neechivocă și pe termen nelimitat!”, se arată în comunicat

Anunțul făcut de CNR vine la două zile după ce Alexandru Cumpănașu a anunțat că vrea să candideze la alegerile pentru președinția României.

Consiliul Național al Rectorilor este cea de-a doua instituție care se delimitează de Alexandru Cumpănaşu. În iulie, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a anunțat într-un comunicat de presă că se retrage din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), dezavuând comportamentul lui Cumpănașu.