23.9 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 22:37
No menu items!

Consiliul Național al Elevilor cere Guvernului să le dea profesorilor majorările solicitate. Procedură de urgență pentru înscrierea la BAC

spot_img

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului să dea curs revendicărilor profesorilor și să stabilească o procedură de urgență pentru înscrierea elevilor la Bacalaureat. Reprezentanții elevilor subliniază că de luni, 29 mai, încep înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și pentru că elevii nu au situația încheiată, nu se pot face înscrierile.

„Vă solicităm concretizarea tuturor propunerilor venite din partea profesorilor din România cât mai urgent posibil. De asemenea, ne dorim ca, pe termen scurt, să fie stabilită o procedură de urgență pentru înscrierea elevilor la examenul de bacalaureat”, a cerut Consiliul Elevilor.

Conform legislației în vigoare, în procesul de înscriere sunt implicați profesorii diriginți ai claselor a XII-a și secretarul respectivei unități de învățământ. Astfel, pot apărea situații în care anumiți elevi din diferite clase și unități de învățământ nu se vor putea înscrie, subliniază Consiliul Național al Elevilor.

„În ciuda apelurilor noastre repetate la responsabilitate adresate Guvernului României, observăm cum situația nu este încă soluționată, iar incertitudinea din rândul elevilor din ani terminali crește cu fiecare zi în care această situație persistă. Singura modalitate prin care am putea reveni la normalitate și la calendarul inițial al examenelor naționale este implicarea reală a Guvernului României în a readuce echilibrul în sectorul de educație”, susține CNE.

M. Nedelcu