5.7 C
București
marți, 5 martie 2024 - 6:12
No menu items!

Consiliul Județean Ilfov a aprobat un buget de 941 milioane de lei pentru 2024

spot_img

Consiliul Județean Ilfov a aprobat, miercuri, bugetul pentru cele mai importante proiecte din județ, în 2024, care beneficiază de o alocare de peste 941 502 139 lei.

În ședința de miercuri au fost propuse și votate sumele alocate pentru Infrastructura de transport, Apă-Canal, Sănătate, Educație, Asistență socială, domenii cheie pentru dezvoltarea județului Ilfov în următorii ani, se arată într-o postare pe Facebook a CJ Ilfov.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a făcut un rezumat: ”Cei mai mulți bani provin din venituri proprii, adică din taxe și impozite – aproape 620 de milioane de lei. Mai avem aproape 270 de milioane de lei din subvenții și fonduri externe nerambursabile, mă refer aici la programele PNRR, PNDL și Anghel Saligny. Iar suma de aproape 60 de milioane de lei reprezintă bani din sumele defalcate din TVA.

Cei mai mulți bani sunt și anul acesta pentru capitolul Transporturi. Vorbim de peste 278 de milioane lei pentru infrastructura rutieră – adică reabilitare și modernizare drumuri, trotuare, poduri și podețe, sensuri giratorii.

Peste 120 de milioane sunt bani pentru Sănătate, iar peste 73 de milioane au fost alocați Asigurărilor și Asistenței sociale. Acordăm atenție și protecției mediului, pentru care alocăm peste 55 de milioane de lei. Împreună dezvoltăm județul în care trăim”, a transmis Hubert Thuma, președintele Consiliul Județean Ilfov, pe Facebook.

D.Constantin