35.8 C
București
marți, 9 august 2022 - 19:14
No menu items!

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către Sensiblu a 78 de farmacii ale lanţului Polisano

spot_img

Consiliul Concurenţei a anunțat marți ce a autorizat tranzacţia prin care Sensiblu SRL a preluat 78 de farmacii aparținând Sibpharmamed SRL.

”Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia”, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Sensiblu SRL face parte din Grupul A&D Pharma Holdings N.V., având ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice și parafarmaceutice în farmacii.

Sibpharmamed SRL, membră a grupului Polisano, are, de asemenea, ca principal obiect de activitate ”comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate”.

Activele achiziționate sunt în 41 de localități: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, București,  Buzău, Buziaș, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Dorohoi, Focșani, Galați, Gheorgheni, Hunedoara, Iași, Ineu, Mediaș, Mureș, Oradea, Orăștie, Petroșani, Piatra Neamț, Pitești, Reșița, Satu Mare, Sebeș, Sibiu, Slatina, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan și Zalău.

V.B.