26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:56
No menu items!

Consiliul Concurenței anchetează scumpirea benzinei

spot_img

Consiliul Concurenței a transmis, luni, că are în derulare o analiză pe piața comercializării angro de carburanți auto cu scopul de a identifica factorii care au determinat recentele majorări de prețuri ale carburanților, precum și eventualele disfuncționalități ale pieței. Anunțul vine la două zile după ce premierul demis Florin Cîțu a cerut verificări.

Consiliul Concurenței precizează că studiul a fost declanșat la începutul lunii septembrie, fiind solicitate informații și documente tuturor operatorilor implicați, dar și opinii ale autorităților publice cu atribuții în domeniu.

În urma analizei, Consiliul Concurenței poate propune recomandări, respectiv măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenței şi, implicit, asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa.

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de o investigație a Consiliului Concurenței pentru a verifica dacă există un cartel al carburanților.

“Vedem că atunci când scade prețul petrolului, nu scade prețul carburantului la pompă. Când crește prețul petrolului, crește imediat prețul la pompă“, a spus atunci Cîțu.

                                                                                                                    Adina Silav