27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:21
No menu items!

Consiliul Concurenței a trecut la PlayStation. Investigație deschisă pe piața jocurilor video

spot_img

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor de concurență de către Sony, compania fiind suspectată că ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața consolelor.

Consiliul Concurenței a anunțat că Sony Interactive Entertainment Europe Limited și subsidiarele sale, Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited și Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited – denumite împreună Sony – ar fi abuzatde poziția dominantă pe piața consolelor de jocuri video atât prin vânzarea online a jocurilor video compatibile cu consolele PlayStation, exclusiv, prin intermediul platformei PlayStation Store, cât și prin interzicerea comercializării codurilor de activare pentru jocuri video compatibile cu consolele PlayStation de către distribuitorii concurenți.

„Prin aceste practici, s-ar fi redus opţiunile de achiziţie a jocurilor video compatibile PlayStation, ceea ce ar fi dus la creşterea preţurilor pentru jocurile video pentru acest tip de console. Un alt afect al acestor practici îl reprezintă şi descurajarea studiourilor din România de a dezvolta jocuri video compatibile cu PlayStation. Consolele marca PlayStation ale lui Sony sunt preferate de jucătorii români, potrivit informaţiilor publice, în România existând aproximativ 1,3 milioane de utilizatori de jocuri video pe console şi 127 de studiouri de dezvoltare a jocurilor video care ar fi afectate de această posibilă practică anticoncurenţială a Sony”, a transmis public Consiliul Concurenţei.

În cadrul acestei investigaţii, autoritate de concurenţă a efectuat inspecţii la sediile Sony din Europa pentru a strânge informaţii şi probe.

E. Stan