13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:48
No menu items!

Consiliul Concurenței amendează 5 companii de pe piața tehnicii dentare cu peste 100.000€

spot_img

CONSILIUL_CONCURENTEI

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 456.237 lei (102.613 euro) cinci companii, pentru încheierea unei întelegeri anticoncurenţiale de stabilire a preţurilor de vânzare a unor produse de tehnică dentară.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei declanşate în aprilie 2011, pe piaţa produselor de tehnică dentară şi pe piaţa aparatelor pentru procesarea produselor pentru tehnică dentară din România, potrivit unui comunicat de presă.

Companiile sancţionate sunt:

Vita Zahnfabrik H. Rauter GmBH&Co.KG Germania – 63.402 lei

SC Dentotal Protect SRL – 232.433

SC Helios Medical & Dental SRL – 75.263 lei

SC Tehnodent Poka SRL – 65.726 lei

SC West Dental Teh-med SRL – 19.413 lei

În urma investigaţiei, Consiliul Concurenţei a constatat că furnizorul Vita Zahnfabrik Germania s-a înţeles cu patru distribuitori în privinţa discounturilor maxime pe care aceștia din urmă le puteau acorda la vânzarea produselor sale.

“Legea concurenţei interzice orice înţelegeri exprese sau tacite, care conduc la denaturarea concurenţei. Fiecare companie trebuie să îşi stabilească politica de preţuri independent, nu printr-o înţelegere cu alte companii. Practic, prin această înţelegere a fost eliminată concurenţa între distribuitori, ceea ce ar fi fost în beneficiul consumatorilor”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Vita Zahnfabrik H. Rauter are ca obiect de activitate producţia şi distribuţia dinţilor artificiali, a materialelor ceramice şi de alt tip pentru reconstrucţia dinţilor, a accesoriilor de tehnică dentară şi a altor produse pentru tehnicienii dentari şi medicină dentară.

Dentotal Protect, Helios Medical & Dental, Tehnodent Poka și West Dental Teh-med sunt distribuitori ai furnizorului german pe piaţa distribuţiei de materiale şi aparatură pentru tehnică dentară şi cabinete stomatologice.

V.B.