Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Prima TV de către Burci

 Burci_SZ

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care Graffiti Red SRL, controlată de omul de afaceri Cristian Burci, preia controlul asupra SBS Broadcasting Media SRL, deţine licenţa postului de televiziune Prima TV, și asupra Prime Time Productions SRL.

”Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Graffiti Red face parte din grupul de companii controlat de domnul Cristian Burci, activ în principal pe piaţa agenţiilor de publicitate şi pe cea de editare şi comercializare a publicaţiilor. Companiile achiziţionate aparţin grupului SBS şi activează, în domeniul producţiei şi difuzării programelor de televiziune şi radio”, potrivit comunicatului Consiliului.

Burci a fondat postul Prima TV în 1997, apoi l-a vândut în 2005 către SBS Broadcasting. Burci a achiziționat și Adevărul Holding, în 2012.

Vlad Bârleanu

NICIUN COMENTARIU