25.8 C
București
luni, 26 septembrie 2022 - 19:01
No menu items!

Consiliul Concurenţei analizează preluarea magazinelor BauMax de către Leroy Merlin

spot_img

Tranzacția a fost anunțată în luna iulie

baumax

Consiliul Concurenţei analizează preluarea celor 15 magazine de bricolaj BauMax de pe piaţa românească de către reţeaua concurentă Leroy Merlin, prin Groupe ADEO SA Franța, potrivit unui comunicat al autorităţii.

”Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică ce se va realiza prin dobândirea controlului unic de către Groupe Adeo SA Franţa asupra bauMax România SRL. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul citat.

În România, Groupe Adeo SA deţine Leroy Merlin Bricolaj SRL, care operează, în prezent, un magazin tip Do-It-Yourself (DIY) localizat în nord-vestul Capitalei.

Retailerul austriac de bricolaj bauMax a anunţat în iulie că a ajuns la un acord cu grupul Adeo pentru vânzarea celor 15 magazine pe care le deţine în România, printr-o tranzacţie în acţiuni.

”Suntem mulţumiţi că am găsit o soluţie foarte bună pentru BauMax România, care asigură o perspectivă pozitivă pentru toţi cei implicaţi, mai ales pentru furnizori, care pot continua pe piaţa din România la fel ca până în prezent. BauMax îşi poate continua restructurarea cu băncile, în principal pe cele cinci pieţe cheie ale companiei”, a afirmat în iulie Michael Hurter, directorul general al BauMax.

Prețul tranzacției nu a fost dezvăluit. BauMax urmează să se concentreze pe cinci ţări – Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Slovenia. În 2012, BauMax a raportat o pierdere de 26 de milioane euro în România.

Pe piaţa românească concurează companiile Ambient, BauMax, Kingfisher, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, Praktiker şi Leroy Merlin.

S.Z.