Consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, prins în flagrant cu mită de 25.000 de euro

Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro

Primaria Capitalei_SZ

Surse judiciare susțin că Solomon Wigler a pretins 230.000 de euro pentru a interveni în legătură cu unele autorizații și PUZ-uri, pe lângă consilierii locali și responsabilii din Primăria Capitalei.

Anchetatorii au stabilit că de 3 ani, consilierul Solomon Wigler a cerut și a primit în mai multe tranșe 204.000 de euro de la un om de afaceri care s-a denunțat procurorilor. el a intervenit pe lângă funcționarii din Primăria Capitalei și consilieri pentru ca anumite proiecte și hotărâri să fie votate.

Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.

Concret, inculpatul a primit suma totală de 150.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective. În același scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat pe martorul denunțător că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ – ul pentru unul dintre supermarket-uri.

comunicat DNA

Solomon Wigler a fost prins de procurori când primea suma de 25.000 euro, înțelegerea cu omul de afaceri fiind ca restul mitei, de 51.000 de euro, să fie adusă în săptămâna 08-12 iunie 2015.

Conform site-ului Primăriei Capitalei, în sumarul şedinţei Consiliului General din 28 mai, este menționată informația că lanţul german Kaufland a făcut o donaţie Primăriei, un teren/imobil situat pe Bulevardul Bucureştii Noi, nr. 51.

Consilierul lui Oprescu este acuzat de trafic de influență și a fost reținut pentru 24 de ore. El va fi dus joi în fața magistraților care vor decide ce măsură preventivă vor lua pe numele lui Solomon Wigler.

NICIUN COMENTARIU