Consilierul ministrului de interne respinge acuzațiile gratuite din spațiul public la adresa sa

Consilierul ministrului afacerilor interne, fost lucrător al Brigăzii Rutiere, Valentin Riciu, respinge, într-un raport înaintat conducerii MAI, acuzațiile lansate în spațiul public la adresa sa.

Agentul șef principal Valentin Riciu precizează că nu a fost şeful polițistului-pedofil Eugen Stan şi nici nu a fost sau nu este cercetat în vreun dosar penal pentru înşelăciune. „Referitor la afirmaţiile calomnisoare apărute în spaţiul public, raportez următoarele: Nu am fost şeful numitului Stan Eugen; Nu am fost şi nu sunt cercetat în vreun dosar penal, pentru înşelăciune”, a scris Valentin Riciu, în raportul transmis conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

De altfel, Valentin Riciu mai precizează, într-un punct de vedere transmis de către Direcţia Informare şi Relatii Publice din MAI, că, în ultima săptămână, au apărut în spaţiul public mai multe afirmaţii false şi calomnioase împotriva sa, fie că era prieten cu Eugen Stan, fie că era şeful lui.

Reacţia consilierului ministrului vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii că ar fi cercetat penal pentru înşelăciune. „Este o nouă mizerie în ceea ce mă priveşte (…) Am încercat să aflu care sunt probele în baza cărora se fac aceste acuzaţii. Nimic oficial, nicio probă, doar surse”, a conchis Riciu.

Valentin Riciu este consilier pe domeniul sindical al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan. Într-o postare pe Facebook, acesta a susţinut că poziţia sa de fost lucrător al Brigăzii Rutiere a Capitalei nu i-a creat o relaţie de prietenie cu Eugen Stan, poliţistul arestat pentru fapte de pedofilie. „Se ştie că liderul sindical, într-o unitate de poliţie are, firesc, numeroase discuţii personale cu membrii sindicatului. Este evident că poliţistul – pedofil nu avea probleme şi conflicte de muncă, el avea, cu prioritate, alte probleme şi nu avea de ce să solicite discuţii sindicale iar relaţiile colegiale cu interes sindical sunt evident calme, constructive; dar nu au de ce să devină prieteneşti. Astfel, în atmosfera acestor zile, «descoperirea» unei relaţii de prietenie tocmai cu poliţistul-pedofil este ridicolă, sau, poate cu o precisă intenţie”, a scris Riciu.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU