30.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 14:16

Consilierul directorului Agenției de Cadastru, fost tehnician horticol și casier la primărie

spot_img

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, din perioada Guvernului Boc, Dănuț Apetrei (PDL), este în prezent consilier al directorului Agenției Naționale pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară, Marius Arthur Ursu.

Fiind specialist în domeniul agricol, este de înțeles de ce Dănuț Apetrei lucrează în calitate de consilier la ANCPI, dacă ne gândim că agenția ține evidența inclusiv a terenurilor agricole. Însă puțini știu de unde și-a pornit cariera fostul secretar de stat în MADR. Și mai puțini știu că Dănuț Apetrei s-a ferit să-și menționeze în CV-ul european un loc de muncă din trecutul său. În schimb, într-un document postat pe site-ul agroromania.manager.ro, preluat de recolta.eu apare funcția ascunsă de Apetrei în CV-ul european (Europass).

Astfel, potrivit sursei citate, debutul profesional al lui Dănuț Apetrei a fost ca tehnician horticol în județul de baștină, Vaslui, în 1988. Ulterior, până în 1990, a lucrat la S.U.C. (Societatea de Utilaje Complexe) Huși, în același județ, pentru ca primii ani postdecembriști să-l prindă în funcția de casier la Primăria comunei vasluiene Drânceni. Până în 1998, în acest CV nu mai este precizată nici o activitate, numai că, în cel european, Apetrei menționează că, în 1997 a intrat la o facultate de științe agricole a Universității din Timișoara. În celalalt document, a fost angajat, în perioada 1998-2002, la Serviciul Social al aceleiași universități. Datele referitoare la anul 2002 diferă de la un cv la altul – dacă în cel european, a fost masterand în agricultură biologică, în celălalt, a fost doctorand.

Andi Topală