22.4 C
București
vineri, 19 august 2022 - 8:16
No menu items!

Consilierul de stat Dana Varga acuză presiunile „statului paralel” asupra familiei din cauza opiniilor sale politice

spot_img

Un consilier de stat din Guvernul României acuză presiunile care se fac asupra sa și a familei sale, din cauza opiniilor politice exprimate în spațiul public.

Consilierul de stat Dana Varga, care este și secretar executiv al Departamentului pentru minorități din cadrul ALDE, susține că „statul paralel” exercită presiuni asupra sa pentru opiniile politice susținute în spațiul public referitoare la abuzurile comise în justiție.

Dana Varga, vicepreședinte al ALDE Ilfov, ne-a declarat că fiul său cel mic a căzut victima „justiției subterane” și a mafiei locale din județul Cluj, protejate chiar de autoritățile locale.

Samuel Varga a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu executare într-un dosar fabricat cu ajutorul poliției și procurorilor din Huedin. Fiul cel mic al Danei Varga a fost condamnat pentru o faptă care nu poate fi pasibilă de închisoare cu executare: ar fi încredințat mașina unei persoane care nu avea permis de conducere.

O astfel de infracțiune este greu de probat, în sensul că trebuie dovedit fără putință de tăgadă că acuzatul știa că persoana căreia îi încredințează mașina nu are permis auto. De altfel, Tiberiu Vischi, cel care a condus autoturismul a dat patru declarații, două în varianta că s-a urcat singur la volan, fără să știe Samuel Varga, și alte două în care spunea că acesta i-ar fi dat mașina. De subliniat că Tiberiu Vischi este semianalfabet, fapt constatat chiar de judecătorul cauzei care l-a întrebat cum a reușit să scrie declarațiile. „După dictare, domnule judecător”, a venit răspunsul sincer al lui Vischi. Declarația i-a fost dictată chiar de șeful Postului de Poliție Gilău, Ioan Arion, și de ajutorul acestuia, Rareș Albu.

Condamnarea fiului vine la scurt timp după ce a avut un conflict cu un clan mafiot din zonă, care trăiește din infracțiuni de crimă organizată – trafic de droguri, de persoane, șantaj, cămătărie etc. Unul din membrii clanului, Joska Manases, zis „Mengele”, i-a cerut anul trecut o taxă de de protecție, dar Samuel Varga a refuzat să o achite, ceea ce i-a determinat pe interlopi să treacă la acte de violență. În noiembrie 2017, l-au bătut atât de rău pe fiul Danei Varga încât a fost nevoie de o lungă perioadă de spitalizare. Dosarul se află încă în faza de judecată, cu agresorul sub control judiciar, deși nu este la prima faptă.

Presa locală a scris în repetate rânduri despre legăturile dintre șeful Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Cluj, comisarul de poliție Mircea Rus, și clanurile interlope.  

Samuel Varga este căsătorit și are trei copii, iar soția este bolnavă de glaucom. Acum este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova.

Andi Topală