5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 1:32
No menu items!

Consilierii PDL demisionează luni din Consiliul General al Capitalei

spot_img

Cei zece consilieri locali PDL din Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) demisionează luni. Anunţul a fost făcut, duminică, de preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu care a argumentat că PDL nu doreşte “să mai gireze incompetenţa administrativă” la nivelul Capitalei.

“În momentul de faţă, PDL nu mai este dispus sub nicio formă să gireze incompetenţa administrativă a domnului Sorin Oprescu, motiv pentru care, de mâine, PDL părăseşte Consiliul General. Toţi consilierii generali ai PDL îşi vor da demisia din CGMB, astfel încât să nu mai girăm incompetenţa administrativă la nivelul Bucureştiului. (…)E forma noastră de protest la incapacitatea administrativă. Este inadmisibil pentru Bucureşti, după şase ani, să nu vii să propui un proiect Consiliului General”, a susţinut Videanu.

PDL nu va mai face alte propuneri de completare a locurilor din CGMB, a menţionat Videanu. “Legea spune că, în momentul în care un partid îşi termină lista, sunt celelalte formaţiuni politice care pot face propuneri. Să-şi facă, să aibă majoritatea USL, avem o administraţie Sorin Oprescu – USL la Primăria Capitalei, bucureştenii sunt cei care pot să hotărască ce se va întâmpla în viitor cu această administraţie”, a completat el, adăugând că, astfel, USL ar putea să completeze locurile vacante.

“Sorin Oprescu a încununat cu succes în aceste zile şase ani de incompetenţă administrativă şi a încheiat acest eveniment cu un act de laşitate politică dezgustătoare, încercând să se ascundă în spatele unui referendum inutil”, a mai spus Videanu.

El a adăugat că “singura utilitate a referendumului în Bucureşti ar fi fost dacă Sorin Oprescu ar fi dat dovadă de demnitate şi ar fi introdus propunerea PDL ca pe listă să figureze întrebarea dacă bucureştenii îl mai doresc sau nu a fi primarul general al Capitalei”.

“După şase ani, în loc ca bucureştenii să se simtă mai în siguranţă, nu avem decât răţuşte, ceasuri aurii şi cel mai mare cârnat din Europa”, a mai susţinut Videanu.