6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:26

Consiliera USR de la Timișoara, suspendată un an din partid pentru “greșeala” de a înscena o descindere

Ana Munteanu, consilier local la Timișoara, a fost suspendată pentru un an din partid după “abuzul” descinderii cu jandarmi la un restaurant în care erau clienți falși, anunță Biroul Județean al USR Timiș.

Colegii de partid îi reproșează consilierei că a descins, alături de forţele de ordine, într-un restaurant, pentru a verifica respectarea măsurilor de carantinare. Biroul USR susține, însă, că valul de acuze și de “știri false” pe acest subiect nu este normal. Ana Munteanu s-a plâns că a fost supusă unor presiuni și că decizia descinderii nu a luat-o “singură-singurică”.

“Condamnăm cu fermitate violenţa verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban şi ameninţările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie. Indiferent de greşelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, ştirile false fabricate şi promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferinţa victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea, în ansamblul ei, are nevoie să respingă astfel de practici şi să încurajeze propagarea adevărului. Ştirile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale”, arată USR Timiş.