29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 0:53

Consilier UNPR, primar interimar al Capitalei în locul lui Sorin Oprescu

spot_img

 

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, marţi, că este posibil ca la Primăria Capitalei să fie sprijinit un consilier UNPR, dar că acest lucru va fi decis în urma unor negocieri între partide şi între consilieri. Consiliul General al Municipiului București urmează să decidă, marți seara, cine va fi desemnat să-l înlocuiască, ca interimar, pe Sorin Oprescu. Favorit pentru această funcție este consilierului UNPR Ştefănel Dan Marin.

“Ca interimat, se poate, întotdeauna sunt negocieri politice între partide şi între consilieri. S-a făcut şi un sondaj. UNPR este pe locul 3 şi este înainte ca la noi să vină şi Piedone”, a spus marți președintele UNPR, Gabriel Oprea, întrebat dacă va fi sprijinit ca interimar consilierul UNPR Ştefănel Marin.

Pe de altă parte, în legătură cu o eventuală candidatură a primarului Sectorului 4, Cristian Piedone, pentru Primăria Generală, la alegerile locale din 2016, Gabriel Oprea nu a exclus această variantă.

Piedone ar putea candida la orice, am lucrat cu el când am fost prefect al Capitalei, el poate concura la orice, sunt convins că noi reprezentăm interesul naţional al românilor şi Piedone reprezintă interesul cetăţenilor din sectorul 4, dar ar putea candida la orice.

Gabriel Oprea
președinte UNPR

Şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, convocată după ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general, a început în jurul orei 17.15.

La începutul şedinţei CGMB a fost ţinut un moment de reculegere pentru fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor.

Înaintea şedinţei CGMB, Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din funcţia de viceprimar, astfel că se va lua în discuţie vacantarea postului. Apoi va fi supus la vot proiectul de hotărâre privind alegerea unui înlocuitor al acestuia, numele vehiculat fiind cel al consilierului general UNPR Ştefănel Dan Marin.

După alegerea noului viceprimar, consilierii municipali urmează să desemneze unul dintre cei doi viceprimari care să exercite atribuţiile funcţiei de primar al Capitalei, după suspendarea lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită.

În şedinţa de îndată a CGMB se va mai supune la vot şi delegarea unui consilier din CGMB care să exercite atribuţiile viceprimarului desemnat în funcţia de primar general.

Raluca Dan