12.4 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 4:30

Consilier PDL arestat preventiv pentru proxenetism şi trafic de minori

catuse

Un consilier local PDL din Aiud, medicul Molnar Geza, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru proxenetism şi trafic de minori în urma unei acţiuni a DIICOT Alba. Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, este acuzat că intermedia unor oameni de afaceri şi persoane influente raporturi sexuale cu tinere, una dintre acestea chiar de 15 ani.

Şeful Serviciului Teritorial Alba al DIICOT, Ioan Mureșan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că procurorii au reuşit să-l identifice pe un bărbat din Aiud, care este medic şi deţine o funcţie în cadrul administraţiei locale şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pentru trei tinere, inclusiv o minoră în vârstă de 15 ani.

“Le-a atras promiţându-le că le va ajuta, în diferite ipostaze şi cu anumite persoane, dar şi în funcţie de calitatea sa, să aibă anumite beneficii materiale şi de promovare şi să se realizeze personal”, a spus Mureşan.

Potrivit şefului DIICOT Alba, anchetatorii au identificat până acum şapte clienţi pe care i-ar fi avut cele trei fete racolate, printre care oameni de afaceri sau alte persoane cu influenţă din diverse medii.

“Avantajele pe care le obţinea inculpatul nu erau neapărat de natură materială directă şi erau şi de altă natură de genul influenţă, câştigarea prieteniei şi alte lucruri cu privire la clienţi. Clienţii erau oameni din anturajul inculpatului, oameni de afaceri, oameni din diverse medii”, a spus Mureşan.

Potrivit anchetatorilor, clienţii nu sunt numai din judeţul Alba, iar aceştia aveau relaţii sexuale cu fetele la diferite pensiuni din Alba Iulia, Aiud, Sebeş şi Teiuş.

Ioan Mureşan a mai spus că bărbatul a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Alba a decis arestarea preventivă a acestuia pentru proxenetism şi trafic de minori.

Procurorul a adăugat că în acest caz mai este cercetată în libertate şi o femeie care ar fi sprijinit activitatea infracţională a bărbatului.

Medicul riscă până la 12 ani de închisoare pentru proxenetism şi trafic de minori.