4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 21:19
No menu items!

Consilier din Ministerul Dezvoltării, reținut pentru că ar fi luat șpagă o mașină de 80.000 de euro, pentru un proiect din PNDL

spot_img

Procurorii DNA l-au reţinut, miercuri, pe Viorel Dinu, consilier din cadrul Corpului de Control din Ministerul Dezvoltării, suspectat de luare de mită. Acesta este acuzat că ar fi primit un autoturism de lux, în valoare de peste 80.000 de euro, pentru a nu constata nereguli în cadrul unor proiecte derulate prin PNDL.

Viorel Dinu, consilier evaluare – examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Serviciul Corp Control, ar fi pretins și primit, în cursul anului 2020, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăţi comerciale, un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

”Folosul necuvenit menţionat mai sus, ar fi fost pretins şi primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancţiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societăţile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din ţară. Aceste contracte de execuţie lucrări erau finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală ( PNDL)”, au precizat procurorii.

Potrivit unor surse judiciare, cele două primării sunt din localitățile Beclean și Gostinari.  

DNA precizează că lui Dinu Viorel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar în cauză se desfăşoară în continuare acte de urmărire penală.

                                                                                                                    Adina Silav