3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:07
No menu items!

CONGRESUL CONSERVATORILOR Constantin către Ponta: “Vă susţinem pentru Preşedinţia României” UPDATE

spot_img

ponta_constantin

  • UPDATE

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a fost reconfirmat în funcţie pentru 4 ani, sâmbătă, la Congresul PC, el primind şi 45 de voturi “împotrivă”, iar primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone a fost votat prim-vicepreşedinte, Daniel Florea – secretar general şi Vasile Nistor – preşedinte executiv.

Daniel Constantin a primit 2.695 de voturi “pentru”, doar 45 de voturi fiind exprimate “împotrivă”.

Congresul extraordinar al Partidului Conservator (PC) – organizat sub sloganul “Implică-te! Schimbarea începe acum!” – în care se va alege preşedintele formaţiunii şi noua structură de conducere – a început, sâmbătă dimineaţă, la Romexpo, la eveniment fiind prezenţi, alături de liderii conservatori, preşedintele PSD, Victor Ponta şi liderul UNPR Gabriel Oprea.

Pentru preşedinţia partidului s-a înscris în cursă actualul preşedinte al partidului, Daniel Constantin.

Liderul PSD, Victor Ponta, preşedintele PC, Daniel Constantin, liderul UNPR, Gabriel Oprea, şi fondatorul PC Dan Voiculescu au ajuns la Congres în jurul orei 10.45 şi au intrat în sala unde are loc evenimentul pe melodia “Războiul lumilor”.

Congresul s-a deschis cu imnul României.

Ponta, la Congresul PC: Am o invidie pe domnul Voiculescu, Băsescu îl urăşte mai mult

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat, sâmbătă, la Congresul PC, că va candida la Preşedinţie doar dacă va avea sprijinul PC.

Nu candidez la Preşedinţie decât dacă am sprijinul PC. După cum vedeţi, m-am pregătit deja petru câştigarea bunăvoinţei dumneavoastră: am o cravată în culorile dumneavoastră, dar i-am notat deja pe cei care au cravată roşie şi vreau să le mulţumesc pentru pregătirea campaniei.

Victor Ponta

premier, preşedinte PSD

Victor Ponta a afirmat că este prezent la Congresul PC pentru a mulţumi acestui partid că a fost alături de el în bătălia pentru înlăturarea “regimului Traian Băsescu”.

Sunt astăzi aici să vă mulţumesc pentru faptul că, în ultimii ani, am fost umăr la umăr în cea mai importantă bătălie pe care am dat-o pentru România – şi anume, înlăturarea regimului Traian Băsescu – şi ştiu că mă pot baza pe dumneavoastră până la capăt pentru această bătălie.

Victor Ponta

premier, preşedinte PSD

Liderul PSD a arătat că, pentru cei care au rezistat 3.400 de zile în regimul Băsescu, ultimele 200 de zile o să pară uşoare. “Mă gândeam ieri că, dacă aşa de greu şi cu atâtea suferinţe pentru toată ţara am rezistat 3.400 de zile în acest regim antinaţional, antiromânesc şi antisocial, ultimele 200 o să ni se pară uşoare, mai ales că sunt sigur că în noiembrie o să câştigăm şi o să facem dreptate până la capăt tuturor celor care în aceste 3.400 de zile au avut de suferit din cauza regimului Băsescu“, a adăugat Ponta.

Victor Ponta le-a mai spus reprezentanţilor PC că ţine foarte mult ca PSD să fie un aliat care să le arate respect şi consideraţie.

Dincolo de orice alte funcţii, dincolo de orice alte interese politice, cred că PC, aşa cum este el astăzi, merită respect, merită consideraţie şi din partea unui partid mai mare, cum este PSD, şi din partea celor care niciodată nu ar fi obţinut paritatea cu noi decât dacă erau aliaţi cu dumneavoastră, şi din partea celor care consideră că PC este aşa, ceva care nu contează. Eu cred că aţi dovedit şi în urmă cu 2 ani şi la parlamentare şi la locale că sunteţi un partid care contează, care are loc pe scena politică şi, din acest punct de vedere, mă angajez în numele PSD că veţi avea întodeauna respectul pe care îl meritaţi şi consideraţia pe care o meritaţi. (…)Am o invidie pe domnul Voiculescu: Băsescu îl urăşte mai mult.

Victor Ponta

premier, preşedinte PSD

Constantin, lui Ponta, la Congresul PC: Vă susţinem pentru Preşedinţia României

Preşedintele PC, Daniel Constantin, i s-a adresat apoi lui Victor Ponta: “Vă susţinem pentru Preşedinţia României“.

După ce a remarcat cât de mult a fost aplaudată la Congresul PC această declaraţie a sa, Constantin a spus că îşi doreşte şi el un sprijin similar pentru şefia PC.

R.D.